Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2007 08:12 - Бангкок - влага и жега и някое по-добро заглавие може би
Автор: thailand Категория: Туризъм   
Прочетен: 22852 Коментари: 24 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Както можете да се досетите вече съм в Бангкок, но как стигнах до тук беше въпрос на бавно разлагане. Разлагането започна от момента когато температурата започна да надминава 20 градуса по Целзий. А това стана още в самолета за Бангкок.

Всъщност ако се чудите за какво ви говоря може да прочетете как стигнах до тук на адрес: thailand.blog.bg . Но спокойно, не цъквайте още линка. Ще го сложа и в дъното на постинга, така че може и после да го цъкнете ако ви интересува въобще.

Летейки над Сирия, Ирак и Кувейт известни и според мен взривоопасни райони, поне доколкото се отнася до Ирак, не можете да видите нищо освен едно голямо жълто море. Пясъци и евентуално жега, на която долу умират камили.Всъщност не мога да го твърдя със сигурност, все пак сме зима и нямам идея как е долу. Не искам и да знам.

Кацането в Бахрейн (втората родина на Майкъл Джексън) за мен беше като влизането на Хан Соло и Люк Скайуокър в бара в първата серия на междузвезди войни. Всякакви типове хора с чаршафи, бради и 100%-ов терористичен вид се разхождат напред назад, докато забулени с фереджета жени разкарват малки врещящи изроди напред назад. Не искам да им правя забележка, просто не знам дали някоя от тях няма да се окаже камикадзе.

image

Няма голи женици тука

Цените на “фрии шопа” са като цени извадени от Шератон. Да има тук таме, нещо, което простолюдния човек може да си позволи, но след фантата за 7 кинта в Истанбул реших да не се тествам в никое от заведенията за хранене.

4-5 часа чакане могат да се убият с филм, но все пак ми трябваше контакт. Ок, контакти навсякъде, но се оказва, че въпреки, че работят на 220V с друг стандарт и са с 3 дупки.

За да пренебрегнете това леко неудобство, във фрий шопа ви предлагат адапторен комплект за 20 долара, но ако обясните, че тази цена е ненормално извънземна, за 4 евро си тръгвате щастлив с адапторче в ръце.

2-ма терористи с големи усмивки ме снимаха до Макларън от Формула 1. Само, че докато им обясня как се ползва фотоапарата мина век. Оставих го на автоматичен режим и въпреки всичко, гледайте каква снимка ми направи единия от тях (поне уцели бутона, ако е така и с бомбите – спокойно).

imageimage

Самолета за Бангкок е чудовищен еърбъс със стотици места, три реда седалки и е голям като жилищен блок. Залагам, че няма да излети, но той успява. Седнах до един пич от Лондон, който обаче бе прекарал последните си няколко години в Ирак. Медицинско лице. Просто го кефило да има динамика в живота му. Пропътувал е цял свят, правил е изследвания за нов вирус сред канибалско племе в Папуа Нова Гвинея, и е видял толкова много места, които аз и вие няма дори да посмеем да видим. Майка у е пенсионерка и се е преместила в Мелбърн, той живее в Лондон, но работи в Багдад. Сестра му е на заснежена палнина в Австралия, гаджето му е тайландка и той отиваше да отмори при нея.

Казваше се Антъни (Antony), и е кръстен на първото бебе на майка му, което е починало на няколко месеца и се е казвало Тони (Tony). Антъни звучи като “On Tony” - кръстен на Тони. Вижте само колко много неща можеш да си кажеш с един човек за няколко часа, включително и разговорите за Банско и неговата ски ваканция там, инвестициите в района и британските пенсионери. Показа ми снимки на зверства в Ирак и снимки на 16-те си убити колеги при камикадзе атаки.

Пускат Джеймс Бонд с Даниъл Крейг, при което решаваме да спим събъждани само от вечерята и закуската в самолета, които се падат по наше (и мое тогавашно) време в 3 и 5 сутринта съответно.

Летейки над Иран разбирам много неща. незнам дали тия правят ядрени бомби с ядренето си гориво, ама вече почнах да се съмнявам с това. Всички пътища на тези пичове бяха осветени като летища. Под тебе виждаш страна набраздена от светещи в мрака артерии. Цариградско изглежда като улица Криволак в Лозенец през зимата в сравнение с това там. А бая точец му трябва на човек да светне тая страна като слънце през нощта.

Слизайки в Бангкок ви слизате на най-голямато летище в света с най-трудно произношение съответно Suvarnabhumi. Е, трудно поне докато му свикнеш.

Поглеждат ви визата, попълвате едно документче за престоя си и сте сам да се борите с жегата. Тъкмо решавате, че ще умрете, но не... има изненада. Излизате на вън и установявате, че жегата е просто в резултат от климатиците на летището. А на вън?

На вън е АДЪТ. 36 по Целзий, но не само това. Никакъв ветрец и убийствена влага. Потичате от всякъде. Уши, нос, гърло, интимни места и ако сте в обувки и зимни дрехи като мен, не ви остава много живот. Дори и компютъра ми се изпоти като го включих.

Излизате през изход 8 и хващате рейс AE2 за 150 бата ( около 6 лева), макар да знам и за по-тънки оферти и той ви закарва точно до Khao san road.

image

Khao san road

За да си намерите евтин хотел отивате точно там, на Khao san road. Място пълно с хостели и гест хаусове. Докато бях в Истанбул, обаче намерих в нета много готин хостел за 13 евро единичната стая. Казва се Rambuttri Village и има всички екстри като TV, климатик и басейн, както и много добра стая с огромно легло.

image

image

СЪДБА. Очевидно резервацията не ми бе приета поради огрмония наплив и моята реакция последния момент. Все пак типично по български, аз реших да се тръшкам докато не получа стая обяснявайки колко гадно е постъпила съдбата с мен. Моля женицата на рецепцията да провери за моето име. Тя тръгва и хващайки списъка с резервациите аз виждам името на моя приятел, който не дойде с мен – Тодор – най-отгоре. Убеждавам я, че това е мой приятел и :Вижте госпожо, има ли други хора тук с фамилия завършеаща на OV. Не няма. Значи аз съм му френд, той няма да дойде, искам стая. И стана. В 8 милионен Бангкок (поне доколкото знам) попаднах на същия хотел, където моя френд беше резервирал.


Преди да се настаня от спирката на рейса до хотела (150 метра) бях заговорен от 3-ма човека и бях разпитан подробно как е в БГ и т.н. Реших да не се обръщам повече на хората и се добрах издъхващ до хотела. Точно малко преди това един пич пак ме пита откъде съм... Е, добре де, ще кажа за последен път – България.. и той:


О,ооо, София, Левски София, Стоичков, Барселона, Сираков, Шампионска Лига, Челси, лошо, много загуби, догодина пак, супер, само Левски.


Тва е то, един футбол си имаме и тва си е.


Спя цял ден и вечерта излизам да разпусна. Запознавам се с доста хора и си говоря. Говорих и с приятели по скайп. В хотела има безплатно Wi Fi, с чудесна връзка благодарение на което имам връзка с вас и тебе Жорка (Кой е Жоро – виж http://thailand.blog.bg)


Докато се разхождам по Khao san Road който е не по дълъг от 300-400 метра ми предложиха 3 пъти проститутка, като за целта те взимата и карат с такси за 80 стотинки до там и обратно. Там доколкото разбрах ти взимат добра сума от порядъка на 1500-2000 бата (между 60-80 лева) но пък имат впечатляващ каталог, който се разпространява на флаери с 80 артикула 1-во качество (разбирай момичета).


Пийвам един бакарди брийзър (150) бата и после едно мохито (95 бата), а на масата ми се самонастаняват две тайландки на видима възраст 18, въпреки че твърдят, че са на по 22. На съседната маса сяда приятна жена с възраста на майка им. Може би даже е именно тя. Те си говорят с нея, но тя стои встрани. Питат ме нещо си на техния си английски, флиртуват и си поръчват два коктейла с мляко май за по 35 бата единия, което си е живата оферта ако искаш да сваляш мацки. Почти не ги разбирам, освем че ме питат дали си имам гадже. След малко аз си тръгвам, защото ми омръзва жестомимичния разговор и на входа на хотела ме спира проститутка и се самопредлага.


И тя, както мацките на бара преди това се казва Ан. Май тук всички проституки се казват Ан. Всъщност разговора ни е обречен, тъй като нямам нужда от нея. В хотела един пич ме пита дали ми харесва Ан. Аз отговарям, да бива я. И той казва: Еми Ан е момче. Травестит. Транссексуален. Много наши мацки биха му завидели.


Отивам да спя. После пак.



Тагове:   Бангкок,   жега,   може,   влага,


Гласувай:
0



1. lubol - евала
06.03.2007 08:19
много яко..виж си съобщенията;)
цитирай
2. faerie - Желая ти едно вълнуващо пътешествие :)
06.03.2007 09:31
Продължавай да споделяш превижяванията си!
цитирай
3. анонимен - Кирооооо
07.03.2007 00:03
Поздрави тайландките и от мен! :-)
Давай!!! Очакваме продължението!
цитирай
4. анонимен - rasist
07.03.2007 04:15
rasistki mantalitet - tova e koeto az vijdam v tova "pisanie", znam che mnogo hora shte mi se razsardiat, zashtoto te ne vijdat i ne osaznavat kakvo neredno ima, ama si e istina za takav nachin na pisane i izraz vav vsiaka po normalna darjava moje i da te sadiat!
цитирай
5. анонимен - Х
07.03.2007 08:46
Извинявай, ама защо на арабите от Бахрейн им слагаш епитета "терористи", макар и шеговито. На расизъм навява, а и във всички случаи не е проява на добър вкус. Не съм срещал в някоя западна медия българите да са наричани " банкоматаджии" или "бебетърговци", примерно. А има и такива българи.
Освен това уточнете се в редакцията "приятел" ли се казва, или "френд" - вън от това че съм радетел за приличен български език, използването на двете толкова различно звучащи думи накуп е еклектично.
Иначе благодаря за материала. Обичам пътеписите, и харесвам вашата рубрика "По пътя".
цитирай
6. анонимен - Jalko
07.03.2007 09:51
Jalko che razchitash na stereotipi za da napravish razkaza si interesen. Oshte po jalko e che toi vupreki vsichko ne e takuv.
цитирай
7. анонимен - до горните
07.03.2007 10:02
много сте жалки. със смешните си коментарчета, типични за завистливите българи, които никога нищо не виждат по-далече от собствената си паница с попара. киро, разказите ти са супер - продължавай и не ги слушай тея горе - те никога няма да бъдат уникални като теб :)
цитирай
8. анонимен - Mi takiva sme
07.03.2007 10:16
Zavijdame na kakvo? Na losh vkus i proskubano chuvstvo za humor sus originalnost asymptotically approaching 0?
цитирай
9. анонимен - Kakvo kato ima rasizam?
07.03.2007 11:25
Horata po zemyata sa razlichni i e lupavo da se tvyrdi che sa ednakvi kogato ne sa. Haresva mi stila, Ne obicham samo cenzurata. Hubavo e chovek da se izrazyava svobodno
цитирай
10. анонимен - Bez sumnenie
07.03.2007 11:48
Estestveno, svobodata na slovoto triabva da bude uvajavana no tova ne promenia lipsata na dobur vkus.

Viarno e che sme razlichni no problema e kak ni se posochva che sme takiva. Prochetete pak publikatsiata i sravnete ezika koito se izpolzva po otnoshenie na Anglichanina i stila kogato se govori za drugi podanitsi i mesta.

Pristrastiata na avtorat ochevidno se obuslaviat ot stereotipi i genralizatsii. Toi ochevidno ne e osuznal che vsichki hora (ne vsichki natsii) sa razlichni.

Ot tsialata statis luha kompleks za malotsennost: Otchaiano jelanie da budem kato jitelite na "tsivilizovanite" durjavi, podsuznatelno chuvstvo che ne sme suvsem kato tiah, i otdushnik kato se samoprovuzglasiavame za po vizsha natsia ot drugi durjavi ot tretia sviat.

Za sujalenia avtorut ne e edinstveniat Bulgarin sus takuv kompleks.
цитирай
11. анонимен - Караджа!
07.03.2007 11:53
Хей започна се врявата около твоето пътуване.
Не мина и ден да е минал откакто го има това блогче и вече стана расист, неграмотник и подсъдим.
Аз съм твърдо зад тебе Киренце, пък и не вярвам горните... хм, как да кажа... забележки да ти попречат на почивката.
Народа дето те коректира и коригира дори май не му е ясно каква ти е професията точно :)
Спокото бате, нали знаеш: "Сто процента столична ..."
цитирай
12. анонимен - Нима е проява на добър вкус да се пише ...
07.03.2007 11:58
Нима е проява на добър вкус да се пише на гнусната и отвратителна латирилица (разбирай българска реч със измаймунчени латински буквосъчетания)?

Като толкова има какво да кажете, поне постарайте се да го кажете на родния си език чрез родната си писменост!
цитирай
13. анонимен - Vizsha stepen na tesnogrudie i i...
07.03.2007 12:15
Vizsha stepen na tesnogrudie i infantilnost: da si mislish che niama drug sviat otvud sobstveniat ti visualen obhvat. S drugi dumi kakvo vi kara da si mislite che vsichki komputri na toia sviat imat instalirana localizatsia i vsichki klaviaturi se proizvejdat sus oboznachenia za kirikitsa?
цитирай
14. анонимен - malko si se obrkal, pich
07.03.2007 12:54
imash interesen stil na pisane ,no vnimavai zashtoto mnogo gluposti napisa.
ne habi talanta si, a go izpolzvai malko po productivno.
цитирай
15. анонимен - Х
07.03.2007 15:55
Е, хайде споко горните. Какво толкоз съм казал? Изредиха се поне 3-4 "анонимни" да защитават автора, дето не си спомням да съм го нападал.
Първо, не съм нарекъл момчето "расист". Казах че да наричаш арабите "терористи", навява на расизъм. Добре, вместо "расизъм" четете "ethnic profiling", хахаха:))
Второ, сакън да разваля почивката на автора с коментара си, както каза един "анонимен". Не мисля че съм толкоз важен. Просто си дращя във форума и толкоз. Той е за това.
А, щях да забравя - не завиждам никому за нищо. Освен това едно пътуване до Тайланд според мен не би трябвало да е повод за завист.
Хайде, приятен ден на всички.
цитирай
16. анонимен - Малоумникът от пост номер 13 - а ти да ...
08.03.2007 10:46
Малоумникът от пост номер 13 - а ти да си чувал, че има кирилизация в интернет и без да имаш на машината си?
цитирай
17. анонимен - havoc
09.03.2007 12:52
Киро, ти ще си моят/а Ан, веднага щом се прибереш
цитирай
18. анонимен - Супер си!
11.03.2007 00:55
Много ми беше интересно и на места се смях на глас.Очаквам още подобни пътеписи.Искрено ме развесели и "пост № 16",поздрави.
цитирай
19. анонимен - Kireee...
11.03.2007 12:17
Kireee, Kirenceee... Nqma da navlizam v detinskiq ti style na expression, kakto moje bi samo ti bi mogal da se izrazish, smesvaiki nesmesqemi ezikovi formi, no, Kireee..., zapetaikite, Kireee, zapetaikite....!
цитирай
20. анонимен - :лол:
11.03.2007 21:24
Ей за подобни пътписи се казва че няма нужда да мърдаш от стола си, за да ги напишеш.
Поне до тука де.
цитирай
21. анонимен - недоумение
14.03.2007 07:26
oценявам желанието на автора да бъде оригинален и така, евентуално, интересен, но в много моменти опитите му граничат с липса на етика и добър вкус. привеждам един пример, който буди недоумение : "..докато забулени с фереджета жени разкарват малки врещящи изроди. Не искам да им правя забележка, просто не знам дали някоя от тях няма да се окаже камикадзе.." къде остават толерантността и добрият тон ??
цитирай
22. анонимен - za posting 20
16.03.2007 10:20
ami ne 4eti be
цитирай
23. анонимен - интересно четиво
24.03.2007 15:11
харесва ми и се чете леко!:)
Само да кажа,че аз в Тайланд на когото и да споменях България,никой не беше чувал за такава страна,камо ли за някой футболист!В Египет всички обожаваха Стоичков!
цитирай
24. begacha - Браво пич
29.04.2009 16:01
Изчетох всичко което си написал , много ми хареса и сам впечатлен . Дано да имаш възможност да по патуваш повече за да продалжиш да пишеш толкова увлекателно . Поздравления
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thailand
Категория: Туризъм
Прочетен: 1063925
Постинги: 10
Коментари: 334
Гласове: 292
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031