Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2007 07:23 - Всичко се прецака Жорж Тонг
Автор: thailand Категория: Туризъм   
Прочетен: 15181 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2007 07:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Всъщност почти всичко е наред, като изключим, че успях да пропилея първия от 21-те си дни оставащи до края в Тайланд. За този обаче ме е особено яд, тъй като го пропилях тъпо и безотговорно мързеливски... скивай даже ква яка дума си измислих, докато се почесвах в леглото си. На тази жега единствения старт за деня може да се нарече само басейн и студен чай.

Всякакви навици с кафета и цигари следва да бъдат забравени мигновенно освен ако си мислиш, че сърцето ти не е лесносменяем се чарк, а ти знаеш, че то наистина не е. На тази жега едно кафе с цигара предполагам действат смъртоносно.

Всъщност тук май само чужденците пият кафе и то когато не пият всякакви други гадости по баровете вечер. Говорейки за туристи вчера две шведчета ме светнаха да понапазарувам от най-големият им магазин MBK, който предлагал и от пиле мляко.

Всъщност след всички тайландски хранителни “неща” от пиле мляко ми звучи сносно.

Самият магазин представлява ЦУМ, Шератон и разстоянието между тях взето заедно и обединено в 7-етажно чудовище, което се пръска по шевовете от стока. Аз влязох там в един часа и успях да направя първата си покупка в 5. През останалото времне само разгледах цените и хапнах.

Ядох вегетарианско меню и за последен път май го правя. Много е вкусно, та даже прекалено. Нещата които ми дадоха изглежда виреят само тук, защото освен гъби и домати не мога да ти кажа какви бяха другите неща. Между другото имаше и от т.нар. Бейби домати, които в Германия наричат Cherry tomatoes, а тези тъй като приличаха на огромни дренки аз кръщавам дренкодомати.Да дренкодоматите бяха ядливи.

image

От магазина понапазрувах малко летни дрехи, които липсваха в скромния ми гардероб за тънки пари. Разбирай за 50 евро така се обнових, че ще имам за цяло лято фалшиви Fred Perry-та и Polo by Ralph Lauren. Та ако ме видите с гъзарски дрешчици да знаете, че са си живо менте. В последствие разбрах, че съм се минал зверски въпреки остъпката от 8 евро, която си договорих. Всъщност тези стоки могат да се спазарят извън Бангкок на още по прилични цени.

За да се светнеш Жоре, какво е този магазин, ще ти кажа, че ако искаш да минеш от единия му край до другия, ще трябва да вървиш 15 минути без да спираш. Незнам дали тайландците са бедни, но пазаруват като луди и карат последен модел тойоти като обезумели.

На връщане се оказа, че съм уцелил часа за трафик. Имай предвид , че сравнени задръстването в центъра на Бангкок и това по Цариградско , нашето ще ти се стори като чакане на Радомирския светофар. За 20 мин с таски изминах 10 метра, след което платих 80 стотинки (20 бата) и слязох отново почти оттам откъдето бях тръгнал. За една минута се запознах с двама израелци и си шернахме (на ви още една чуждица мръсници) едно тук-тук. Триколесно открито такси с луд шофьор, който се кефеше да дига предница, докато израелците пищяха по всично женско около нас.

image

Неволен момент от задръстването. За съжаление безсилен да обясни безиходността на ситуацията.

Пропуснах и да ти разкажа за бензиностанцията бар. Това е най-обикновен Shell през деня, но през нощта между колонките се слагат маси и се сервират хладни коктейли, докато се любуваш на цените на тайландския бензин, който впрочем е левче литъра.


Сутрин морни чистачки замитат фасовете около колонките и пак се слагат надписите “пушенето забранено”. Това последното нашега. Принципно навсякъде в Тайланд пушенетo си е доста нежелано и хората, които димят не са толерирани по никакъв начин. Некролозите по нашто виктори не могат никак да се сравнят на снимките на хора с тръби в устата умиращи от белодробни ефиземи, с падащи зъби или кожа на дупки в резултат на това, което се случило в организма им благодарение на цигарите.

Между другото прекъсвам блога, докато не стигна до Сукхотай. Сега се возя във влака за натам, който със седалки като на автобус. И точно сега една тайландка реши да си дръпне седалката назад. Така я дръпна, че не само няма място за компютъра, но и за краката ми. Сега пиша полусмачкан, пък и една друга доста по-млада тайландка ми се усмихва от няколко седалки по напред. Те са обърнати с лице към наште седалки. Айде обещвам да се върна след малко. Всъщност паузата за тебе Жоре ще е само ред многоточия и една снимчица.

image

.........

Хелоу агейн,

едва сега успявам да си пусна компа отново. Намирам се в Сукхотай. На слизане от влака се запознах с две германки и един германец съответно, приятни типове. Едната Германка – Айрийн пътува сама, а другите са семейство. Намерихме доста приличен гест хаус в града за по 150 бата на човек (около 3 евро) и излязохме да ядем.


image

Реших , че днес е времето да се ядат “гадости”. Поръчах си супа от скариди пържена жаба с чили. Жабата беше така накълцана, че успях да разпозная от нея само краката.

Иначе преди това във влака бяхме хапнали. Билета за втора класа с климатик към Сукхотай беше 450 бата (10 евро), но за сметка на това включваше две хранения и доста вода. Нещо, което за първи път ми се случва във влак. Менюто беше от бял ориз, кюфтета от риба, чили сос и някакво месо, което незнам от какво беше. За десерт ни сервираха кексчета и кроасанчета с кафе и чай. Но да се върна на темата.
 

image

Краче на китайска жаба. Нищо особено, но в менюто за мен следват скакалците

След това реших да се отдам на традиционен тайландски масаж. Той обаче не включва проститутки приятелю. Съвсем не. Става дума за печена тайландка, която поема крехкичкото ти сковано тяло и те прави гумен за 1 час и 150 бата (около 3 евро).

След това така летиш, че ти се иска да се напиеш и да заприличаш на пружина. Само, че жегата така те спира, че се ограничаваш само до минерална вода. По време на масажа така ми се допика, че ме хвана страх, да не се напикая по време на масажа. Мачкаха ме зверски та ти е бедна фантазията.

За щастие издържах и продължавам. Днес се свързах и с монаха Понгса, който е бивш професор от университета в Chiang Mai и настоящ монах в собстен храм. Отивам да видя как се живее там :)


Ще пиша пак скоро. Сега само ми остава да разбера как да намеря интернет, че излязох от зоната W Fi-то, а тука всичко е на ADSL. Тайландския суперлюбо ги е размазал направо.


Това е последния разказ за гадноватия и запотен Бангкок, в провинцията съм, така че ...:))





Тагове:   Жорж,


Гласувай:
0



1. buboleche - :)))
10.03.2007 09:21
Доста увлекателно четиво.:))) Пак да разкажеш.:))
цитирай
2. mmmmmmmmm - Върна ме една година назад
10.03.2007 09:51
Бях в Китай и тази атмосфера ми е позната!Особено жабешкото краче:)Задръстванията,магазините,кухнята...Блазе ти!Колко неща ще видиш!:)))Весело пребиваване и пак да пишеш!Аз ще се кефя!!!!:)Лек ден!!!
цитирай
3. estrella - :)))
10.03.2007 13:39
Седя и се дивя:) Радвам ти се страшно много.
Поздрави от работническата част на София. Буржоазната остана зад нас;)
цитирай
4. анонимен - Спокойно,
10.03.2007 13:42
и в тайландската провинция няма да скучаеш,обещавам ти!
цитирай
5. анонимен - Х
10.03.2007 15:28
Ставаш все по- добър. Чакам следващото включване:)
цитирай
6. doh - Познато
10.03.2007 22:52
Знам как се чувстваш - винаги първият ден в интересна държава го отдаваш на лека почивка и след това съжаляваш, но как с него, така и без. И аз винаги съм изпитвал желанието да обиколя едва ли не всичко, да видя най-интересното, значимото и жизнено и накрая все не успявам. Живият пример - за 4 прекарани лета на най-големия гръцки остров, все оше се удивлявам от красотите и чудесииките му. Четяйки твойте..разкази, пътеписи или както там му викат :), някак си се чувствам близко съпричастен. :) Уф, айде пришпорвай Супер Любото, че national-а ми е на свършване! :):) Поздрави!
цитирай
7. анонимен - завист
11.03.2007 16:20
Бади достоен за Гинес Пиши оште. Бади здрав.
цитирай
8. isis - :)
12.03.2007 16:02
Много ме разсмя това с дренкодоматите!!!!! :))))
цитирай
9. анонимен - Cherry tomatoes
15.03.2007 13:43
всъщност в германия им казват Kirschtomaten :) от толкова чуждици май позабравихме и родния си език, та какво остава за другите ?? ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thailand
Категория: Туризъм
Прочетен: 1063955
Постинги: 10
Коментари: 334
Гласове: 292
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031