Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2007 15:28 - Слонове екстремисти и ценоразпис на греха
Автор: thailand Категория: Туризъм   
Прочетен: 19456 Коментари: 11 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На последния ден от престоя ми в Chiang Mai нямаше как де не потопя в комерса преди да замина за Тайланския Слъчев Бряг – курорта Патая. Обаче след като всички говореха за тези прочути обиколки със слонове, а аз слон съм виждал само в зоологическите градини и поначало си имам страх от големи животни се реших да се пробвам докато съм още в Чиянг Май.

За скромните 20 евро се записах на еднодневен трекинг, който включваше всякакви екстри, които аз не исках да знам предварително, за да мога да се изненадвам. 

Точно в 8 сутринта в хотела на немските ни френдове се появи момчето от агенцията, което трябваше да ни заведе до планините около града, където всъщност щеше да се проведе цялото увселение. По пътя слушахме тайлански фолк и Джими Хендрикс, а нашия гайд беше страшен пич, ето вижте му снимката.

image

Винаги съм си мислел, че слоновете се разхождат само по поляни, но изглежда обичат и скално катерене за което с ужас се убедих. Ако можете да видите ужасения ми разкривен фейс на тази снимка ще разберете, че не се шегувам. Аз и германката Айрийн споделихме един слон уж да си пазим страх, но тя през цялото време крещеше нещо на немски аз моят език бе замръзнал в поза на предсмъртен спазъм.

image

Един тайландец ни качи на слона от специална рампа висока 2-3 метра, за да не карат слочнето да кляка долу. “Терминал 1, гейт 2, слон за туристическа обиколка с продължение един час е готов” си миселх шеговито шреди слона да ми стъпче самочувствието.

Този слон Жорка бе истински атлет. Първо още с първото му здрасти се опита да ми изяде фотоапарата, а след като се качихме и това животно тръгна установихме, че то се клати зверски. Никога не съм си мечтал така да си сложа предпазен колан, но уви нямаше. През следващия един час снимах с помощта на сложни хватки с уста и фотоапарат тъй като двете ми ръце бяха заети да се държа за седалката, на която седях.

Вместо да ни разкарат по нормалната пътека, пича със слона го подкара към една пропаст с денивелация поне 5 метра и след нея беше реката с не дота равно дъно. На ужасения ни въпрос “Ама защо натам?”, пича слонар вика “Ама вие сте си избрали EXTREME package”.

Признавам, че настоях да взема трип в който има рафтинг по река, но не знаех и че слоновете ще го раздават по-екстрийм.

Вече виждах, как слона полита надолу и се удавя, или си чупи крак и се претърколва, а ние оставаме затиснати отдолу. За щастие след прекосяването на реката разходката продължи по една поляна, където слона ядеше всичко, което видеше, а аз се радвах, че сме още сред живите същества на тази земя.

Уви, след кратката закуска този слон предприе повторно прекосяване през реката през място тип бързей и после започна истинско скално катерене по пътека с ширина 70-80 сантиметра, като от лявата ни страна ставаше все по-високо и високо. Как този слон не се хързулна незнам, но очевидно освен катерач и плувец явно взел и уроци по балет.

След слона нашия гайд ни поведе на двучасова разходка из планината и джунглата, защото там си е микс общо взето от тези две неща. След около 20 мин попадата на първото планинско село, състоящо се от 3-4 къщи, но пък доста чисто и приятно. От там можете да си купите всякакви сувенирчета, но аз не го направих от чувството , че е прекалено нерелано да е истина.

image

Оказа се, че на туристическата пътека има още 2 подобни села напълно функциониращи без електричество и черпещи вода от реката. Все пак аз имах чувството, че това е измислица за заблуда на туристите и някой всъщност докарва псевдо хората сутрин по работните им места преди турисите да нахлуят. Казах ми, че греша и е напълно възможно.

Разходката мина през места с нечовешки гледки и дървета с височина, каквато не съм виждал никога и растящи орхидеи по върховете им. На мен ми се видяха към 50 метрови, но не искам да се изкасвам неподготвен. Доколкото разбрах от нашият гайд в Тайланд ги наричат “тат”. Ако някой знае да ми каже моля.

image

Преди да стигнем до водопада, в който трябваше да си вземем горещо джакузи според моите разбирания, минахме през мангова гора ухаеща на манго разбира се, но с толкова силен аромат, че не ти се иска да мръднеш оттам. Даже ако нямаше мравки убийци сигурно щях да легна под някое дръвче за около час.

Стигайки до водопада се оказа, че водата всъщност е ледена, а Айрийн си изля минералната вода и си напълни бутилката с чисто кафява такава. Според нея в течаща вода няма бактерии и микроорганизми. Аз и казах, че тия неща не искам да ги проверявам и заради учебника и по биология не бих си заложил главата. Айрийн с удоволствие поглъщаше кафявата вода, докато аз пробвах да се разхладя. Между другото мисля да и пратя една бутилка от бързотечащия Перловец да я видя как би реагирала.

image

Директор на водопад

След кратък обяд вкючен в цената на трипа аз и Айрийн се присъединихме към една естонска двойка за рафтинг. Реката беше подобна на Струма Жорко там дето ме води ти. Много е яко. Но лодката беше прекалено добра и при липсата на опасности и имайки предвид, че имам лек тренинг се чувствах, като по-шефче и от капитана.

image

Докато другите ужасени гледаха бързейте, които идваха към нас аз им разправях истории от БГ рафтинга, където Жорката влиза мътвец пиян с джапанки без каска и жилетка и прави пируети пред погледите на смаяните рафтинг инструктори.

След едночасов рафтинг, реката се успокоява и ние правим спускане по спокойната и част за още час на бамбуков сал. Реката е толкова плитка, че можеш да пипнеш дъното с река. Отнякъде сред прекрасната и дива природа и залеза над планината и цялата тази вглъбеност в която изпадаш, изкачат група пияни англичанчета и мятайки се като Бай Ганьо във банята квичейки те връщат към реалността.

След всичко това решавам, че е време да напусна дивия север и да отида на юг. Целта ми е Патая. Слънчев Бряг на Азия. Градът на проституките.

За целта си хващам VIP бус (около 15 евро за 1000 км някъде) с 32 седалки само вътре, където освен че можеш да си изпънеш краката напред, можеш и да си свалиш седалката в хоризонтално положение и да спиш като заклан за следващите 12 часа от пътя. Климатика е на минус 10, затова слагам зимни дрехи и чорапи и се моля филма който пуснат да е американски, за да мога да го разбера и аз. Да оказе се някакъв адски тъп американски хорър със симулантен превод на тайландски. Бълвоч. Аз си отмъстих като спах през цялото време. Между другото това беше автобуса с напълно функционираща тоалетна, в който съм се возил.

Патая.

Пристигам сутринта и някак си се добирам до произволен хотел. Искат ми 350 бата (около 7 евро) за стая без прозорец и климатик. Все едни си си в мазето у вас, само дето е доста по-горещо. Аз започвам безцелна обиколка и си намирам хотелче в центъра на Патая за 300 бата и то с балкон и много приятен вентилатор на тавана.

Името му е Nipa House и се намира на Soi Yamato (Soi 13/1), която е улицата съседна на травеститския квартал. За това ако видите изключително яка мацка да знаете, че не е мацка.

Наемам си мотор Suzuki от ъгъла на улица Soi 13/3 и Second Pattaya road за 125 бата на ден (около 3 евро, но по-малко) и тръгвам да търся плаж. Това е сложно тъй като повечето са на хотелите. Готин плаж има отвъд големия хълм с надпис Pattaya както е в Холивуд. Морето е мръсно, а на плажа се говори само на руски.

Въпреки това си наемша шезлонг с чадър и маса за 2 евро на ултра лукс место, а през 30 секунди търговци ти предлагат всякакви неща от фалшиви часовници до диня. Добре де, за половин евро си купувам по един голям резен диня и един пъпеш, за 1 лев студен чай и за 2 кинта много приятни палачинки с пълнеж от ориз и нещо друго, но не знам какво.

Но остави ги плажовете Жорка. В Патая има проститутки и никой не ходи на плаж. Целия град е съставен от работнички. Измерват се в десетки хиляди. Няма 10 кв.м. от този град, които да не са обслужвани от поне 2 мацки. В центъра може да са повече от 5. И понякога не са само мацки.

На всеки две крачки ти се предлагат и признавам си не съм вярвал, че ще откажа на толкова много жени за единица време.

Взимам си бира и сандвич и сядам на плажната алея и още не съм отхапал първата хапка и 16 момче ме пита дали искам да правя секс с него дори без да каже здрасти. Тръгвам по пещеходната алея, която би трябвало да се казва Sin City avenue според мен. Beer bars и Go-go bars. След малко ще науча и разликата между двете.

След около 500 метра по-натам на улицата ме хващат три жени и съвсем насила ме настаняват на един бар, а срещу мен се хили метросексуален Дънди Крокодила. Казва се Рино, идва от Австралия и е супер пич. Тук е за 7 седмици и е дошъл да си отживее за пореден път. Всяка година идвал тук и познава всички заведения на петте си пръста.

Рино е загорял, млако по-нисък от мен и наистина прилича на Дънди Крокодила. Има сини очи и избръснати ръце и каубойски обувки. Повежда по неговия маршрут. За 30 мин обикаляме няколко заведения, в които ни се лепват привлекателни жени още от вратата и ни настаняват на сепарета, а те се настаняват до нас.

Питието може да варира от 55 до 150 бата (1-3 евро) в зависимост от това дали има happy hour или не. Повечето мацки си искат да ги черпиш с Lady drink, който е малко по-скъпа напитка и може да е всичко май.

На подиум на около 45 сантиметра от лицето ти танцуват чисто голи момичета. Във всяко заведение си имат различен номер, но обикновенно се мажат с олио, пъхат си кубчета лед, чекнат се всякак си, а една дори си слагаше свирка там долу и свиреше с нея. На мен ми беше много смешно.

Разбира се хората около теб са всякави, но най много преобладават истински селяни от Централна Европа и пенсионери на умираща възраст. Същите като нашите в градския транспорт, само дето имат мангизи и ги трошат с наборите си по жени в Азия, докато бабите им си мислят, че са на сафари в Африка.

В Go-go баровете, момичетата танцуват пред теб и целта им е да изпросят колкото се може повече лейди дринкс. Ужасно красиви са и това е леко неприятно. Просто едва устояваш. Аз разпитах няколко момичета колко струват и цените бяха около 500-600 бата (11-13 евро) bar fine (такса за бара), а момичето отделно иска 2000-2500 (45-55 евро) бата за цяла нощ. За short time или за един час цената пада до 1500 бата.

В Beer баровете обаче е по-различно. Там зад един бар има около 20 момичета. Вие отивате и сядате, а те започват да си говорят с вас и можете да играете на някакви местни игри тип морски шах и още една със зарчета. Сори, ще ти кажа името на играта по-късно. Мацките са доста приятни за разговор и можете да си говорите за всякакви неща, да не говорим, че това им е работата. Ако си пожелаете някоя от тях, плащате 300 бата bar fine и около 1000 за цяла вечер с нея. Рино винаги си взима мацка в 2 часа, защото този тип заведения затварят в 2:30 и мацките нямат много избор – ако искат да си докарат нещо трябва да смъкнат цената. Рино каза, че не давал за момиче от бар повече от 500-600 бата.

Рино е ценител, като го гледам той само обикаля баровете и си лафи с мацките, доста ги знае по имена дори. За съжаление не можа да ми каже цените на травеститите в момента, но преди време бил с жена, която навремето била мъж. Рино го разбрал в последствие и се кълне, че всичко на мацката и си било наред. Пълна промяна, кво да правиш.

В Патая е малко сбъркана ориентацията. Освен, че често карам мотора си в дясната, а не в лявата лента постоянно губя посоките заради помощта на местните. Южна Патая всъщност означава централна, а Централна Патая е на север. Разликата идва оттам, че районите са кръстени на плажовете до които се намират.

Общо взето тук освен проституки друго няма, а аз търся остров и релкас се отправям към Ко Чанг. Междувреммено ми гепват фотоапарата и аз съм зверски вбесен. Заклевам се да си купя нов.

Между другото вече съм на Ко Чанг, плаж с палми и бял пясък. Прилив отлив и всички екстри. Само проституки няма, но е прекрасно. Утре си купувам апарат и ше ви покажа. Обвщавам.

 












Гласувай:
0



1. andreytcho - Супер момкоооо давай все така
14.03.2007 17:36
сори за апарата ама кво да се прави, случва се.

чакаме още.......
цитирай
2. анонимен - :)
14.03.2007 22:22
Киро пак ли на Директор се опитваш да се правиш ;).
Този ти фейс е съшият като след израз: "Киро имаме проблем с мп3-то."
цитирай
3. анонимен - Караджа, бате!
15.03.2007 01:19
Ше умрем не моем да пукнем!
Че ми сдереш камико от сатира бате! Предполагам, че след завръщането ти ще си повлиял на много люде и всички те тайно или явно ще ти завиждат, а в сърчицата им ще се е скрила нова надежда - да видят Тайланд поне веднъж през живота си!
А на нас тук ни остава единствено да се борим да се поберем у гадното костюме....
Ама кво да се прави - не е лесно от веднъж да се стане дупе! :)
цитирай
4. анонимен - жестоко
15.03.2007 07:47
кире, ти си човекът батка :)
чесни казано ужасно много ти завиждам .. продължавай все така .. и се забавлявай.. животът е кратък :)
цитирай
5. alex3 - alex3
15.03.2007 10:38
Супер забавно ни представяш всичко! Герой! Подозорам, че действителноста е малко по лежерна! Аз се вълнувам много, защото синът ми работи в Тайланд, екскурзовод за финландска тур. фирма. На остров Пукет е. Ако имаш път натам, пиши и непременно ще ти дам неговите координати. Може да е от полза за делото!
Успех и късмет!
цитирай
6. анонимен - ожени се за мен:)
15.03.2007 20:15
ожени се за мен:)
цитирай
7. zari - Добри снимки
16.03.2007 09:54
Попадения!
цитирай
8. anabanana - Сауади ка!
17.03.2007 18:03
Браво !!
Mного adventure...
цитирай
9. анонимен - !!!
20.03.2007 15:31
Първо се научи да пишеш(граматически и стилистически) правилно, а след това се захвани с журналистика!!!
Иначе начинанието е интересно.
цитирай
10. andreytcho - хаха
20.03.2007 15:37
ами той за dnes.bg си е написал правилно, но за блога е "НЕАМ ДУМИ" което и е целта. все пак той се логва на интернет от некфи стрип клубове и азиатки постоянно му висят на врата , а това не е лесно.
цитирай
11. анонимен - eeee dobre be Kiro! :)
20.03.2007 19:17
kade si be napravo ti zavijdam hombre :))) pikasso e, mn dobre opisvash priklucheniata si, cheta s interes... e kaji samo che ne razbrah-- zapisa li njakoia pobeda tam? ahaha aide veselo i umnata!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thailand
Категория: Туризъм
Прочетен: 1066194
Постинги: 10
Коментари: 334
Гласове: 292
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930